top of page

HORMONART

EXPOSICIÓ:

MAR BARCELÓ

GUILLEM VICENS

YOLANDA TRIGO

TOLO CERDÀ
MAGDALENA BENNÀSSAR

LLORENÇ GARRIT

LLUÍS JAUME

 

GESTIÓ CULTURAL DE
SEBASTIÀ MASCARÓ.

DISSABTE 24 D’AGOST. 20.00H.
L’EXPOSICIÓ ES PODRÀ VISITAR FINS EL28 DE SETEMBRE
 
SA TALAIA
Carrer SES PEDRERES, 10
SANTANYÍ

Aquest intim projecte expositiu, presenta un recull d'obres en diferents formats que reflexionen al voltant de l'adolescència i la sexualitat. Un grup de 7 artistes presenten 7 propostes diverses, on cada una d'elles evoca i convida a la reflexió a partir d'algun aspecte concret de la temàtica i alhora obri a mirades transversals de la mateixa.

El dibuix, el fotomuntatge, l'objecte intervingut, la matèria, la instal·lació... són els llenguatges artístics utilitzats, sempre en un nexe comú que és el petit format que mantenen les obres. L'adolescència i la sexualitat entesa com una època de construcció, de consolidació, de descobriment, de trànsit, de canvi, d'embull, de ruptures, d'inseguretats i riscos, d'introspecció i de tantes altres emocions... però sempre entesa des del privat, des del procés individual, des de l'intimitat sempre influenciada i contaminada per factors externs.
Les i els artistes que participen són: Tomeu Cerdà, Mar Barceló, Lluís Jaume, Yolanda Trigo, Guillem Vicens, Magdalena Bennassar i LLorenç Garrit.
Els mites eròtics il.lustrats en els contes japonesos, en referències clares a la joventut i el sexe, a partir d'animals antropomorfitzats com el pop inspira l'obra de Tomeu Cerdà. El retrat de l'habitació d'un adolescent de 14 anys a partir d'un inventari dibuixat dels seus objectes ens situa en el trànsit entre la seva infància i l'adolescència a partir de la proposta de Mar Barceló. El revisionisme a l'estètica, la càrrega política, la càrrega sexual a un imaginari de postals tardofranquistes amb nins i nines sexualitzats representats caracteritzant diferents professions és el treball de Lluís Jaume. Les violències dels sistemes i règims polítics fonamentalistes, a partir de tortures, assassinats, d' amenaces i amb la imposició de pors cap a la diversitat i la llibertat afecten a multitud de joves adolescents i a la seva educació, tema que
presenta Guillem Vicens. La representació dels sants i les santes, dels seus martiris, com a joves incorruptes purs/es i la relació amb altres icones reconegudes com a amors platònics és la temàtica de Yolanda Trigo. Magdalena Bennassar a través de la seva instal·lació i canvis de color fa una referència als canvis hormonals i fisiològics que es presenten a l'etapa adolescent. Finalment l'artista santanyiner Llorenç Garrit presentarà la "teta premium" d'aquest any dins el Festival Illo, obra que formarà part de la mostra juntament amb l’obra “No és Tabú” on es reivindica l’acceptació de la condició humana i la necessitat d’evolucionar.
Activitat trobada: 12-09-19, a les 19,30h
"Sexualitat a l'adolescència"
Hi participen les i els artistes, el psiquiatra infantil Joachim Schreck i es durà a terme
la presentació de la Teta premium, obra de Llorenç Garrit.

bottom of page